Напълно ще подкрепя премиера Главчев в неговия избор, за който и да

...
Напълно ще подкрепя премиера Главчев в неговия избор, за който и да
Коментари Харесай

Президентът обяви подкрепата си за премиера

Напълно ще поддържа премиера Главчев в неговия избор, за който и да е министър, защото той носи отговорност. Това каза президентът Румен Радев.

Той благодари на депутатите в Народното събрание, че са взели аварийнии мерки за прекратяване на отлива от армията чрез увеличаването на заплатите.

Президентът насочи апел към народните представители. „ Съзнателно изчаках нервността за „ Боташ “ да стигне своя разцвет, за д се види резултатът от некомпетентното и лицемерно отношение към една комплицирана и значима за нашата енергийна сигурност материя. Призовавам депутатите със същата примамка, с която се нахвърлиха върху контракта с „ Боташ “ да ревизират за какво потенциалът по този контракт остава необработен – за вътрешна консумация и за продажби на открито “, сподели Радев.

По думите му това значи да извършат щателна инспекция от кое място и какъв газ внасяме. „ Знам, че на доста от народните представители истината не им изнася, тъй като когато бяха на власт, те стопираха контракта със „ Газпром “ и заявиха, че в никакъв случай повече няма да внасяме съветска газ. Въведохме и съответните ограничения. След това пристигна служебното държавно управление на Донев и нямаше газ “, добави той.

Според него вероятността договорът за транспорт на газ от Русия през Украйна към Европа да не бъде възобновен през 2025 година е голяма. „ Тогава доста европейски страни ще имат потребност от газ и договорът с „ Боташ ” може да бъде доста преференциален ”, съобщи Румен Радев.

„ Всеки е свободен да търси поддръжка там, където откри за добре, само че и да носи отговорност за своите решения ”, по този начин той коментира номинацията на Елена Йончева за кандидат-евродепутат от листите на ДПС, съобщи Дарик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР